Zal het geloof verdwijnen en worden de overgebleven minder sirieus genomen?

Ga naar beneden

Zal het geloof verdwijnen en worden de overgebleven minder sirieus genomen?

Bericht  Admin op ma mei 30, 2011 10:16 am

Het geloof speelt in het leven van steeds minder Nederlanders een rol. Vooral de afgelopen tientallen jaren is het geloof fors gedaald. Zo lijkt dit ook wel een verschijnsel naar aanleiding van het feit dat men steeds hoger opgeleid raakt. Een vraag die hierbij zou kunnen worden gesteld is: ''Zijn wij minder gelovig geworden of denken we er meer over na?''.

Op steeds minder gronden wordt er rekening gehouden met geloof, zowel op politiek gebied krijgen de partijen weinig stemmen als zowel dat er met opvoeding weinig tot geen aandacht aan wordt besteed. De tegenwoordige ouders stellen zich ook de vraag of ze wel het recht hebben om een bepaalde geloofsovertuiging aan hun kinderen door te geven. Ze dragen de vrijheid van hun kinderen hoog in het vaandel en willen dat een kind niks opgedrongen wordt. Een belangrijk punt wat nog altijd wel speelt rondom godsdienst is het bezoeken van de kerk voor een begravenis of crematie. Dit is een punt wat de burgers van Nederland niet willen zien verdwijnen. Wat zal de oplossing hiervoor moeten worden?

Verder is er nog het punt van arbeid en geloof. Het is momenteel bijna nergens meer te zien dat er speciale pauze's worden ingelast voor godsdienst overtuigingen. Tegenwoordig is het zo dat mensen die nog geloven steeds minder sirieus worden. De gene die die werving doen zullen een al ouder persoon deze tijd niet meer sirieus nemen wanneer zij overtuigd zijn van het bestaan god of Jezus. Dit brengt ons op het punt: Is er sprake van geloofsdiscriminatie naar aanleiding van het huidige Nederlandse geloof?

Admin
Admin

Aantal berichten : 39
Registratiedatum : 27-05-11

Profiel bekijken http://discussie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Zal het geloof verdwijnen en worden de overgebleven minder sirieus genomen?

Bericht  harriederuiter op wo aug 07, 2013 12:16 am

De RK kerk heeft er door de eeuwen heen alles aan gedaan om een slecht imago te hebben. Er is op grote schaal gelogen, gemoord, gedreigd en verketterd.

Volgelingen dienen om het instituut getalsmatig aanzien te geven en dus macht. Hun geldelijke inbreng is van groot belang.
Zij worden beloond met de belofte op een beter leven na de dood. Een belofte die men gratuit kan doen; men kan alleen geloven dat er na de dood nog "geleefd" wordt.

Ook nu nog is het RK instituut oorzaak van ziekte en dood (aids - anticondoom), cultuurroof (bekeren van natuurvolken en andersgelovigen), ellende en armoede( de bijzondere missen, feesten en begrafenisen, kosten volgelingen in arme landen handenvol geld; geld dat zij niet hebben en binnen eigen kring keer op keer lenen, zodat de hele groep arm blijft).

De Rk kerk dient alleen het eigen belang en bekommert zich niet om de mens.
Het RK instituut heeft nooit een goed imago verdiend.

harriederuiter

Aantal berichten : 3
Registratiedatum : 07-08-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum