Stelling: Landen als Griekenland en Italië moeten hun financiële problemen zelf maar oplossen

Ga naar beneden

Stelling: Landen als Griekenland en Italië moeten hun financiële problemen zelf maar oplossen

Bericht  Admin op wo aug 07, 2013 12:20 am

Europese regeringsleiders zijn des duivels, de beurzen kelderen en economen roepen dat er geen tijd voor is. Als er niet snel iets gebeurt, stevent Griekenland op een faillissement af. En dat kan desastreus zijn voor heel Europa. Moeten de Grieken de kans krijgen om te beslissen over het noodfonds? Of moeten ze al blij zijn dat er überhaupt een financiële noodweg is? Er wordt al geroepen dat de Grieken het verder zelf maar moeten uitzoeken.

Economen vrezen dat als Griekenland niet akkoord gaat, het land in rap tempo afstevent op zijn financiële ondergang. En dat er dan een domino-effect ontstaat. Als de Grieken vallen, zullen daarna ook Italië, Spanje en Portugal aan de beurt zijn. Zijn deze ‘knoflooklanden’ de ondergang van Europa? En willen we daar dan nog bij horen? Moeten ze hun eigen financiële problemen zelf oplossen?

Wat vind jij?

Admin
Admin

Aantal berichten : 39
Registratiedatum : 27-05-11

Profiel bekijken http://discussie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Stelling: Landen als Griekenland en Italië moeten hun financiële problemen zelf maar oplossen

Bericht  harriederuiter op wo aug 07, 2013 12:20 am

In principe zijn landen zelf verantwoordelijk voor hun doen en nalaten, maar de rest van Europa heeft zitten slapen. Met enig gezond verstand kon men toch wel weten dat arbeidsethos, de cultuur van rijk en arm, nepotisme en vriendendiensten, van lenen en betalen en van belasting betalen/heffen in zuidelijk Europa sterk verschilt van de noordelijke uitgangspunten. Men heeft niet gecontroleerd en gretig zaken gedaan. Daarmee ligt de verantwoordelijkheid om puin te ruimen ook bij de andere Euro-leden.

harriederuiter

Aantal berichten : 3
Registratiedatum : 07-08-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum